Rólam

Rólam

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Köszöntelek oldalamon!


Faragó Nikolett vagyok, és igyekszem most egy pár percben bemutatni magamat, hogy tudd, ki is vagyok, hol tartok szakmai utamon, és milyen speciális területekkel foglalkozom. A bemutatkozásom végére remélhetőleg választ kapsz a benned megfogalmazódó legsarkalatosabb kérdésedre is: bízol-e bennem?


Sok évnyi tanulás és a számtalan különböző attitűdű emberrel való közös munka után úgy gondolom, hogy két személy közti hosszútávú kapcsolódáshoz a legfontosabb kritérium a „kémia”. Megvan-e részemről a feléd irányuló nyitottság, az értő hallgatás, a nyílt kommunikáció, és a mentalizáció képessége, valamint az megfelelő mennyiségű empátia? Te pedig bízol-e abban, hogy képes vagyok az eddigi szakmai tudásom és ismereteim birtokában közelebb vinni téged a probléma megoldásához, mellyel hozzám fordulsz, vagy más megközelítésből: elhiszed-e, hogy ha együttműködünk, akkor sikerül elérnünk a kívánt céljaidat?


Mindez nagyon „misztikusan” hangzik, ezért elmondom, mivel szoktak felkeresni engem leggyakrabban:
- régóta fennálló, „ismeretlen eredetű” gyulladásokkal teli, aknés, rosaceás bőrállapottal
- elhanyagolt, fakó, fáradt, megereszkedett bőrrel
- érzékeny, pirosodó, hajszálértágulatos bőrrel
- életmódbeli kihívásokkal, táplálkozásbeli útmutatásért
- merev, lokálisan fájó izomzattal, csökkent mozgástartománnyal


Ezen kívül pedig szinte minden vendégem arra vágyik, amikor ideér, hogy jól megérdemelt én-idő gyanánt megpihenhessen, letehesse kis időre lelki terheit ki-ki a maga módján: egy mély és felszabadító beszélgetéssel, vagy csak egy kis relaxálással kikapcsolja a zakatoló gondolatait. Ebben segítek terápiás tisztaságú illóolajok párologtatásával, nyugtató teával, halk zenével, aromaterápiás kezelésekkel, és természetesen a sohasem lebecsülendő érintés erejével. Tulajdonképpen holisztikusan szemlélek mindenkit, hiszen igyekszem több oldalról, különféle praktikákkal is megtámogatni a hozzám fordulókat, mert igenis számít, amit érzel és tapasztalsz fizikai és lelki síkon is!

Az én történetem valahonnan onnan indul, hogy fiatalkori szenvedélyemet követve masszőr lettem, hogy enyhíthessek mások fizikai fájdalmán. Eközben jöttem rá, hogy milyen kulcsfontosságú is lehet a hallgatás, amikor beszéd nélkül is képesek lehetünk érzékelni másokat, ráérezni, hogy mire van szükségük az adott pillanatban akár fizikailag, akár lelkileg. Mindig is nagy tudásszomjam volt, amit az egyetemi andragógus képzés alatt megtanult „lifelong learning” elv csak tovább mélyített, így azóta számtalan különleges és hatékony technikát tanultam meg úgy, mint a lomi-lomi, ayurvéda, és mélyszöveti masszázs, valamint a fasciális szemléletű állapotfelmérés és kezelés.


Nem sokkal a masszőr képzés után beiratkoztam egy kedves kolléganőm bátorítására a kozmetikus tanfolyamra, így kezdetét vette egy újabb nagy kaland! Ehhez a szakmához is hozzátartozik, hogy a „bűvös papír” megszerzése után sem lehet megállni, annyi rész szakterülete van, ahol az ember fejlesztheti magát, így igyekszem a mai napig minden számomra izgalmasnak hangzó előadásra/tanfolyamra eljutni, és az ott tanultakat beépíteni a mindennapi munkamenetbe. A személyre szabott kezelések, natúr- és biokozmetikumok világában mozgok otthonosan már évek óta, folyamatosan fejlesztem aromaterápiás ismereteimet, hatóanyag-ismereteimet a modern kozmetika terén, valamint monitorozom az aktuális trendeket, hogy a „mit gondolsz erről…?” típusú kérdéseidet meg tudjam válaszolni :) Volt szerencsém végzettségeimnek hála szakoktatóként tudásomat átadni a jövő kozmetikusainak egy nagyszerű oktatóhelyen, ami életem egyik mesés időszaka volt. Nem csak szakmailag, de önismeretileg is sokat adott nekem az a 1,5 év, mert rájöttem, hogy imádok tanítani, és másokat edukálni!


Mind közül a legfrissebb szenvedélyem pedig az, ami végre egy amolyan „aha”-élménnyel ajándékozott meg: a funkcionális táplálkozás tanácsadás. Ez az, ami a legerősebb fegyver a kezemben a munkám során, és a legjobb dolog, ami a hétköznapjaimba is beszivárgott. Szerencsém volt a szakma legkiválóbbjaitól tanulnom, és folyamatosan képzem magam hála a multikulturális online lehetőségeknek, és az egyre gyarapodó tudományos kutatásoknak. Sosem voltam a rapid-megoldások kedvelője, sosem hittem a csodaszerekben, a „túl szép, hogy igaz legyen” ígéretekben. A kemény, konzekvens munka híve vagyok (éljenek a Bakok…) , és ugyanezt az üzenetet közvetítem a vendégeimnek is: nem a gyors, vagy könnyű, hanem a hosszútávon jó utat tudom megmutatni Neked, ha akarod! Ehhez pedig nem csak én, hanem TE is kellesz!


„5 csillagban szocializálódtam”, ahogy mondani szoktam vendégeimnek, mivel a luxus hotelek világában dolgoztam évekig, nálam a spa-élmény megteremtése alap koncepció, itt egyszerre csak Te meg én vagyunk a szobában, csak Rád figyelek, nem csörög a telefonom közben, nem járkál be senki az ajtón, és az utcáról sem köszön be a budapesti valóság. A beszélgetéseink szigorúan bizalmasak, a diszkréciómra minden esetben számíthatsz, bármilyen problémával is keresel fel.


Ha még mindig nem kattintottál el, akkor a személyiségemről annyit elárulok a találkozásunk előtt, hogy nyugodt kisugárzású, jó humorú, és egy örök gondolkodó vagyok. Egy mozaik családban telnek mindennapjaim, van 2 bolond macskám és egy pozitív kisugárzású vendégköröm, akik közé bármikor szeretettel várlak!


Időpontfoglalás vagy kérdés esetén keress bizalommal a Kapcsolat menüpont elérhetőségeinek bármelyikén!

Faragó Nikolett
alkalmazott táplálkozástudományi szakember
kozmetikus szakoktató, holisztikus skin coach
Naturo-Esthétique bio-bőrápolás specialista
Adrienne Feller okleveles szépségterapeuta
Certified ESPA Spa therapist

Okleveleim