A metódus

A metódus

A Signature-élmény

A Signature-élmény

Ez a menüpont a kíváncsi lelkeknek szól, akik még nem ismernek, és szeretnének alaposan tájékozódni, mielőtt időpontot foglalnának hozzám. Elmesélem, hogy is kell elképzelni nálam egy arckezelést...


Amikor bejössz az ajtón, papucsba bújsz, felakasztom a kabátodat, megmutatom neked a kezelőhelyiséget, hogy letehesd a táskádat, majd rögtön a mosdót is, hogy el tudd intézni az érkezés utáni teendőidet. Ekkorra már előkészítettem neked a kezelőszobát: kiszellőztettem, besötétítettem, bekapcsoltam az aroma diffúzort, friss törölközőket és pokrócot terítettem az ágyra, kikészítettem a dekoltázsruhát, amit majd felveszel, és tettem ki vizet, valamint vendégváró falatkákat a kis asztalra, hogyha nem volt időd enni a megérkezésed előtt, semmiképp se az éhségedre kelljen koncentrálnod az én-időd alatt. Ezután magadra hagylak átöltözni, a telefonodat lenémítani, elintézni az utolsó teendőidet, majd kezdetét veszi a kezelés, amikor végre elfelejtheted, hogy milyen nap van ma, mit kell még elintézned, vagy mit főzzél ma vacsorára a családnak...


Ekkor már lehunytad a szemed és elkezdenek kiélesedni az érzékeid: meghallod a lány háttérzenét, megérzed az aroma diffúzorból párolgó illatot, és próbálod kitalálni, mi lehet az.. Ha első alkalommal vagy nálam, akkor egy rövid kérdezz-felelek és arcdiagnosztizálás következik, hogy meghatározzuk a főbb problémákat, célokat és megoldási lehetőségeket. Ezután elmondom a foglalt kezelésed részleteit (mit kell tudni a márkáról, az anyagokról, a kezelés menetéről...), és minden lépésnél beavatlak, hogy melyik terméket használom rajtad - így nem csak egy misztikus illat-emléked lesz majd a kezelésedről, hanem be tudod azonosítani, hogy pontosan melyik lépés melyik terméke fogott meg leginkább. Ez is hozzásegít minket ahhoz, hogy az otthoni szépségrituálédat megfelelően állítsuk össze: mert nem csak az számít, hogy én, mint szakember miket javaslok neked, hanem az is, hogy Te, mint vendég komfortosan érezd magad azokkal a termékekkel. 


A kezelési lépések során az adott márkától a bőrtípusodnak, -állapotodnak, -problémádnak és évszaknak megfelelő terméket használom, ha valami hideg/meleg lesz, vagy egyéb váratlan érzetet fog kelteni, akkor előre jelzem. Folyamatosan monitorozom a bőröd és tested jelzéseit az adott anyaggal, vagy lelkiállapotoddal kapcsolatban, ha szükséges, akkor még kérdéseket teszek fel, ellenben, ha látom rajtad, hogy elfáradtál, és már relaxált állapotba kerültél, akkor átváltunk az igazi spa-élményre, amikor csak a csend fog beszélni helyettünk. 


A különböző márkáknak eltérő kezelési metódusaik lehetnek, de egy valami biztos: a mély-relaxációhoz vezető út mindig az arcmasszázson át vezet... Lehetőséged van a kezeléseknél eldönteni, hogy a hozzájuk tartozó arcmasszázst, vagy a saját masszázsrituálémat szeretnéd megtapasztalni, de egy valami biztos: így tudod majd igazán elengedni az aznapi stresszt, és a kavargó gondolatokat. Amikor határozott mozdulatokkal felviszem a kellemesen meleg krémet, a lágy illatú olajat, amikor az első érintések által egy nagy kilégzéssel az izmaidból is eltűnik a feszültség. A masszázs végére pedig megérted, hogy mit is jelentenek nálam ezek a fogalmak, hogy "spa-élmény", vagy "élmény-kezelés", és "arcrituálé"...


Amikor véget ért a kezelés, halkan jelzem neked, és még hagylak a félhomályban felébredni, visszatérni a valóságba, felölteni az utcai ruhádat, és lassan elkészülődni a tükör előtt. Megbeszéljük a kezelési tapasztalatainkat, elmondom a javaslataimat neked a szépségápolási rituáléddal kapcsolatban, adok egy termék mintát, ami optimális lenne a bőrödre, és igény szerint összeállítok neked egy csomagot, amivel a bőrállapotodnak változásokat tudunk elérni. Egyeztetünk egy következő időpontot, vagy kúra-szerű kezelés esetén többet is beütemezünk, majd elbúcsúztatlak az ajtónál. Új vendégeknek mindig jelzem, amit a törzsvendégeim már tudnak: bármilyen kérdésed támad a kezelés után a bőrödről, egy termékről, egy témáról, amit érintünk, írj nyugodtan a szakmai oldalamon, vagy email-en, és igyekszem 24 órán belül válaszolni a kérdésedre!


Mindezek összessége pedig a Signature-élmény, melyet közvetítek és évek óta finomítok: a látásmódom a bőrről és a különböző anyagokról, a tapasztalataim testről és lélekről, a soha nem szűnő szakmai kíváncsiságom, a feléd irányuló tiszteletem és elfogadásom, vagy a sok apró tudás-morzsa, melyet útravalóul adok neked kezelés közben, mert hozzám azok a Nők járnak, akik nem csupán egy arckezelésre, vágynak, nem állnak meg ennél, hanem kérdéseik vannak a bőrükről, a termékekről, önmagukról, az egészségükről, hogyan tehetnének önmagukért, hogyan lehetnének teljesebbek, és hogyan segíthetek én mindezekben.


A válasz pedig: úgy, hogy Te bízol bennem! Elhiszed, hogy a masszőri, kozmetikusi, andragógusi, oktatói, fito- és aromaterápiás, funkcionális táplálkozástudomány ismereteim, valamint a kritikus gondolkodásom segítségével meg tudom adni a válaszaidat a kérdéseidre. Hogy látom az összefüggéseket bőr és emésztőrendszer, test és lélek között. Hogy a kezedbe helyezem a megoldást, Te pedig kompetens felnőttként majd eldöntöd, hogy megfogadod-e a tanácsaimat.